Elköltöztünk




Elkészült a weboldalunk, úgyhogy ezentúl ott találkozunk.
Csodálatos lett és mindig friss infókkal lesz teli és van virtuális kiállítótermünk meg minden más jó...

Ugrás ide:







2009. május 21., csütörtök

"Beköltöztünk"

Kicsit megkésve ugyan de azért itt van az újabb bejegyzés a nagyonkomoly klubunk alakulásáról. Tehát kedden este bevittük a csemadokba amit sikerült otthon apáink régi fotóskorszakából összegyűjteni. Lett is szép kis arzenálunk ami két nagyítót két szárítót, hívótankot, tálcákat, csipeszeket, piroségőt...és még hasonló apróságokat jelent. Ja és még befutott dtk és kalmik kollega is akik szintén hoztak egy nagyítót és pár kelléket. Igaz hogy egyelőre csak egy üres szoba sarkában kaptak helyet, (közben rájöttünk hogy ez az üres szoba lenne a legideálisabb egy kisebb stúdiónak) mivel nyersanyagunk még nincsen. Ezúton kérjük tehát kedves FujiPétert, hogy szedje össze magát és csináljon egy árajánlatot nyersanyagra, és ezúton kérünk mindenkit, hogy ha betévednek filmet kihivatni vagy összefutnak vele az utcán akkor említsék ezt meg neki :) hogy aztán csináljunk is már valamit, ne csak az legyen a klubtevékenység, hogy fél óra csemadok előtt cigizés után megyünk kofolára... ;) Ja és ne feledkezzünk el az asztalról sem!

Az emberek legnagyobb prblémáinak okozója legtöbb esetben a pénz. Pontosabban a pénz hiánya, na hát ez alól mi sem vagyunk kivételek. Annyiban szerencsénk volt úgymond hogy helyet kaptunk "ingyen" és nem kell bérletet meg rezsit fizetni, de ezen felül a többi dologhoz pénzre lesz szükségünk. Arra nem nagyon számíthatunk , hogy majd valaki a két szép szemünkért megáld minket pár száz euróval, úgyhogy ha nem akarunk a saját zsebünkhöz nyúlni ami eleve nem is lenne jó ötlet hiszen a klub nem csak két emberről szól akik megegyeznek egymás közt, akkor egyetlen lehetőségünk ha pályázatokon veszünk részt és innen fogunk megpróbálni pénzt szerezni. Mivel pályázni csak jogi személy pályázhat, ezért magunkra kéne ölteni a "polgári társulás" jogi formát. Összegyűjtöttem ezzel kapcsolatban az infókat meg formanyomtatványokat, annyira még nem merültem bele de nem egy bonyolult procedúra.
Létezik városi pályázat is ahol meg lehetne próbálkozni, de ehhez valamit villantani kéne, hogy egyáltalán tudjanak róla az emberek, hogy létezünk.

Ehhez lenne nagyon jó dtk kolega ötlete, hogy rendezzünk kicsinyke városunkban jól bevált budapesti és pozsonyi mintára egy fotómaratont, amit meg lehetne hirdetni és elcsábítani mindenkit akit kicsit is szeret fotózni és érdekli a dolog...kitűzni egy napot, kitalálni pár érdekes témát, megszabni filmes és/vagy digitális kategóriát...start és cél lehetne a csemadok épülete, ott van hely is, és megszabnánk, hogy egy "játékos" maximum mondjuk 10 képet adhatna le egy bizonyos határidőn belül, amiből csinálnánk egy internetes galériát a kaptáron belül aminek ők is biztos örülnének, és a szavazás végére minden kategóriában meghírdetnénk a nyerteseket, és a nyertes képekből pedig csinálnánk egy kiállítást, vagy a csemadokban, vagy valamelyik galériában, ha beengednek, de sztem simán :)
Ez pénzbe nem kerülne a képek költségét mindenki saját maga fedezné, a kiállítási képek kidolgozását kéne csak megoldani valahogy nomeg a pár plakát nyomtatását, amivel kiplakátolnánk pár helyen a fotómaratont...
Nagyjából ez lenne az én felvetésem, várom mindenki ötleteit és sztem nyári szünetben valamelyik napra hozzuk össze ezt a dolgot, hogy csináljunk egy kis reklámot magunknak és magának a fotózásnak Dunaszerdahelyen.

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

szuper ötlet szerintem,na de nem akarok idepofátlankodni.. de ugy orulok, h alakul valami szerahelyen... ügyesek vagytok!!!

sooslaca írta...

ugyanmár Ágica nem pofátlankodsz hisz te is fotózgatsz:)
figyeld ezt a blogot innen majd értesülhetsz mindenről:)

Névtelen írta...

:)ok