Elköltöztünk




Elkészült a weboldalunk, úgyhogy ezentúl ott találkozunk.
Csodálatos lett és mindig friss infókkal lesz teli és van virtuális kiállítótermünk meg minden más jó...

Ugrás ide:







2009. május 23., szombat

Teszkó újratöltve

Jöjjön egy rövidke útmutató a már bemutatott Tesco-s "egyszerhasználatos" fényképezőgép újratöltéséhez.

Nem igényel sem agysebészi pontosságot, sem műanyagforrasztói tapasztalatokat, sőt még érettségi sem nagyon kell hozzá.

Kezdetnek az illsztéseknél érdemes körben bevágni a gyönyörű papír borítást, hogy majd le tudjuk választani a hátlapját. Én speciel eltávoltítottam az egész Tesco-s "ruháját", de hát mindenki jó izlésére bízom, hogy melyik alternatívát választja.


Ha ezzel megvagyunk kétoldalt körmünkkel felfeszítjük a hátlapot és könnyedén levesszük. Bal oldalt találunk egy kivehető, nem éppen precízen beillesztett orsót, amibe a filmünk elejét fogjuk belefűzni. Érdemes odaragasztani kicsit szigetelőszalaggal, hogy a későbbiekben a film áttekerésénél véletlenül se fusson le az orsóról. Természetesen Tesco filmmel töltöm újra, mimással is lehetne...:)


Miután visszapattintottuk a hátlapot, a gép elejéhez tereljük a már magas szintre edződött szakértői figyelmünket. A bal felső sarokban a "markolat" mellett találunk egy kis nyílást és abban egy kis nyelvet. Ez a nyelvecske fékezi a film arrébbtekerő orsót és azt a csodálatosan kattogó kereket. Ezt a nyelvecskét kell hátranyomni a markolat irányába, hogy a féket kioldjuk, és a gép alján, az előbbiekben említett orsót egy vastagabb élű csvarhúzóval addig tekerni, amíg az egész tekercs filmet át nem csavarjuk a tubusból az orsóra. Fontos, hogy a fékező nyelvecskét tartani kell miközben a filmet tekerjük át, mert amint elengedjük beakad a fék és megáll a folyamat! Valamint vigyázzunk hogy a csvarhúzó éle ne csússzon ki az orsóból mert a filmszalag rugalmasságának köszönhetően az leugorhat az orsóról (ha nem fogadtuk meg a fenti tanácsot és nem ragasztottuk oda), és ilyenkor nem marad más mint kinyitni a gépet, levágni a már kihúzott részt és újratekerni. Így könnyedén megrövidíthetjük a pl 36 kockára tervezett tekercsünket. :)
Miután szépen egyszuszra áttekertük az egész tekercset, elengedjük a nyelvecskét is és az orsót, és már indulhat is a fotózás.

8 megjegyzés:

Edmár Béla írta...

mekcsinátom, befűztem.
a hangok arra engednek következtetni, hogy működik is. :)

ferencke írta...

Azok a hangok a fejedben? Mast nem mondanak?

Edmár Béla írta...

minden nap mondják, hogy "vegyél még teszkós negativot." :)

ferencke írta...

lol!
bizony nehéz megállni, hogy az ember ne vegyen.

sooslaca írta...

:)) van még egyáltalán?

Edmár Béla írta...

már nincsen...

Balogh Zoltán írta...

Ezeket a hangokat én is hallottam nemrég a TESCOban nálatok,és azóta sem hagynak nyugton,sőt most már azt is hallom hogy "vegyél TESCO eldobható fényképezőgépet"is:-D

Hasznos cikk ez ezekben a recesszió sújtotta időkben!

sooslaca írta...

ugyeugye?! :)))
kéne valamit csinálni vagy reklamálni a tescosoknál h töltsék fel a készleteiket mert nagy igény van rá!:)